Kortspelet Hjärter

Att lägga patiens eller att spela kort via dator eller mobilapp är något som är väldigt populärt. Det finns en uppsjö av kortspel och patienser att välja mellan och många ser det som trevlig avkoppling. Det är otroligt enkelt att komma igång  och det finns många bra sajter som kan vägleda.

När man letar efter olika kortspel och patienser finns det stort och varierat utbud av sajter som erbjuder spel och många är gratis att spela. Här hittar man också allt ifrån tips och råd till utförliga regler, steg för steg guider över hur man spelar och mycket mer som kan vara bra att veta. Här finns också tips, råd och omdömen från andra spelare. Många kortspel kommer också med funktionen att man får tips och råd under spelets gång i små tipsrutor, vilket kan vara en värdefull information innan man lärt sig hur spelet går till. Kan man redan reglerna går funktionen att stänga av.

Hjärter är ett kortspel för fyra personer, där man kan låta datorn spela för de andra tre och det är en rolig form av stickspel. Hjärter går ut på att man antingen ska undvika alla hjärterkort och spader dam eller om man vill försöka sig på att ta alla poängkort. Spelet är slut när en spelare når 100 poäng och det är den med lägst poäng som står som vinnare.

Reglerna för hjärter är enkla att lära sig och varje hjärterkort ger en poäng och spader dam ger 13 poäng. Det är alltid den med klöver två som börjar och spelarna har då 13 kort vardera. Den första rundan börjar med att man skickar tre kort till spelaren till höger. Under runda två är det tre kort till vänster, under runda tre till spelaren mitt emot och i fjärde omgången behåller spelaren alla kort man fått. Det är alltid klöver två som börjar och det första sticket får inte innehålla något poängkort. Det är alltid spelaren som tar hem sticket som inleder nästa och man måste alltid följa färg så länge man kan.

Den enkla principen är att försöka bli av med alla hjärter man har på hand och även spader dam om man har den, för att få så låga poäng som möjligt. Har man däremot väldigt höga kort kan man alltid försöka sig på att ta hem alla poängkort. Lyckas man med detta leder det till att man själv får 0 poäng samtidigt som de andra spelarna får 26 poäng vardera.

Hjärter kan som variant spelas på fler än fyra spelare men då bör man använda sig av två kortlekar. Spelar man på detta sätt är det det först lagda kortet som vinner om två spelare lägger ut samma valör. Reglerna är i övrigt de samma och poängen räkans på samma sätt som när man spela på fyra.

När man kommit igång med spelandet och lärt sig reglerna erbjuder detta spel många, många timmars underhållning och avkoppling vare sig man väljer att sitta vid datorn eller om man väljer en app för när man är ”på språng”.